Home / Övrigt / Flyg direktflyg mellan Amsterdam och Lima

 

Detta är ett glädjande resetips för dig som söker efter fler alternativ på direktflyg mellan Europa och Peru. Alla som åkt på långresor och behövt vänta på sin mellanlandning i x antal timmar, har nog någon gång önskat att de inte hade valt att spara några hundralappar för att välja bort direktflyg.

Det är väldigt bekvämt att ta ett långflyg som går direkt, resan må vara lång, men ombord finns både mat, underhållning, toalett och en chans till sömn. För vem vill egentligen vara jetlaggad när man kommer fram på andra sidan jordklotet?

För oss i Sverige är det glädjande att det finns direktflyg mellan Amsterdam och Lima. Avgångarna är nästintill dagliga med få undantag, vilket gör att det är oerhört flexibelt med datum, iallafall om man ser ur perspektivet med antal avgångar. Det är dessutom enklare att resa till Amsterdam än att resa till, till exempel Italien eller Spanien. Flygtiden är kortare och flygbiljetten också ofta billigare.

Vi på Peruguiden längtar fortfarande efter den dagen där första direktflyget från Sverige till Sydamerika ska lyfta från någon av landets flygplatser. Än så länge ser det dock ut som att vi får vänta åtminstone ett år eller två till innan det blir möjligt i verkligheten. Däremot är det inte bara positivt för resenärer som ska resa till Peru från Europa, det är också positivt för dem som ska resa tillbaka till Europa.

Ju fler flygplatser som man kan landa på efter en resa från Peru, desto bättre chanser finns det till att fynda billiga och prisvärda flygbiljetter. Just nu ligger en tur och returbiljett på omkring 6000-8000 svenska kronor. Detta är fullt överkomligt om det är så att det ger en möjlighet att resa ett specifikt datum.

Och visst kan man resa billigare till Peru, både från Italien och Spanien, men inte alltid och det tredje alternativet att först flyga till USA, för att sedan därifrån ta sig ner till Sydamerika, kan också det vara dyrt och tidskrävande. Visserligen kan USA rutten också vara oerhört billig om man hittar bra flygbiljetter. Det går att komma till Sydamerika och Peru för så lite som 2000 svenska kronor om man flyger med Norwegian från Sverige, Danmark eller Norge till Miami, och sedan från Miami till Peru.

Men ifall man inte hittar biljetter som går den rutten, så är faktiskt Amsterdam – Lima en väldigt bra flygväg att ha koll på och även där går det att hitta erbjudanden med jämna mellanrum. Värt att notera än en gång är att det är direktflyg från Amsterdam och inga fler mellanlandningar, förutom just den från Sverige med mellanlandning i Amsterdam, innan flyget mot Peru avgår.

 
 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *