Home / Aktiviteter och saker att göra i Peru

 

 

Ayahuasca ceremoni

En uråldrig tradition som renar själen och rensar bort onda andar och demoner. Ceremonin leds av en traditionell shaman. Växten har använts länge och är en viktig del av kulturen i Peru.

Utforska Amazonas

Peru angränsar till Amazonas och framförallt från Iquitos finns det många företag som erbjuder guidade turer och utflykter till Amazonas. Den största skillnaden mot en brasiliansk expedition in i Amazonas är egentligen priset. De flesta av regnskogens djurarter finns i båda delar av regnskogen och är man inte intresserad av en särskild sorts djur är det både billigare och mer genuint att besöka regnskogen med utgång från Peru.

Kanjontur i Colca Canyon

Detta är Perus tredje mest besökta sevärdhet med över 120 000 besökare varje år. Kanjonen är en av världens djupaste och faktum är att den är mer än dubbelt så djup som Grand Canyon i USA. Runt omkring Colcadalen finns både kolonialbyar och byar som har rötter före Inkatiden. Många som bor här har behållit sin kultur och traditioner. Förutom en genuin upplevelse hos lokalbefolkningen är det möjligt att gå på spännande kanjonturer och forsränning.

Vandring

Peru är ett paradis för alla som gillar att vandra. Det finns gott om vandringsleder i Peru, några av de mest kända är så klart Inkaleden som leder till Machu Picchu och Salkantay-leden.

Lyssna på ett flute-band

De andinska länderna är kända för sina flöjtband och ett besök i Peru är inte komplett utan att ha lyssnat på ett äkta peruanskt flute-band.

Handla på en lokal marknad

Marknader är en del av det vardagliga livet i Peru och än idag handlar man många av sina varor på traditionella marknader runt om i landet. Men de lokala marknaderna har också blivit en del av turismen, där man nu också säljer lokala hantverk och souvenirer i stora mängder.

Ät lokal mat

Det peruanska köket är känt över hela världen och anses vara ett av de mest varierande och unika köken. Några specialiteter som man inte bör missa är Ceviche och Cuy.

Paragliding

Upplev Peru från en fågels synvinkel och sväva högt uppe i luften. Skärmflygning är en populär aktivitet i Peru och det finns många ställen som erbjuder en chans för turister att testa på.

Forsränning

Planera in en dag med forsränning och känn hur adrenalinet flödar samtidigt som man forsar fram genom floder. Det finns många företag i Peru som erbjuder forsränning.

Ziplining

Testa på den roliga aktiviteten Ziplining och känn hur det är att flyga fram snabbt genom luften.

Jeepsafari

Utforska landskapet och kör offroad med en Jeep eller fyrhjuling.